2017-02-17 09:45:17• hírek • Kocsis Zoltán

Tovább nőtt a légúti megbetegedések száma

Tovább nőtt a légúti megbetegedések száma Szatmár megyében február második felében, megdöntve ezzel az egy héttel korábban felállított rekordot, számol be a megyei közegészségügyi igazgatóság.

A DSP adatai szerint február 7-14. között 1238 légúti megbetegedést regisztráltak Szatmár megyében. Ez jelentős növekedést jelent az előző héthez képest, amikor 1159 volt a vírusos megbetegedésben, tüdőgyulladásban és az influenzában szenvedők száma. És már ez is rekordnak számított ezen a télen!

A legveszélyeztetettebb korosztály a 0-14 éveseké, a gyerekek között 357 megbetegedést regisztráltak. Szorosan őket követik az 50-64 év közöttiek, ebben a korosztályban 327 beteget láttak el. A 65 évnél idősebbek között 268 megbetegedést könyveltek el, a 15-49 évesek között pedig 286-ot.

Romániában amúgy az előző héten négyen vesztették életüket influenza miatt, amivel 24-re emelkedett az ezen a télen influenza miatt elhunytak száma. Egyikőjük sem volt beoltva, jelentette csütörtökön az Országos Egészségügyi Intézet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: